بنفشه دارای گل های معطر به رنگ بنفش تیره است که میلیون ها نفر در سراسر دنیا از خاصیت ضد قارچی، ضدالتهابی و ضدعفونی کننده برگ و گل این گیاه بهره می برند. در این مطلب از «ehow» به چند خاصیت گل بنفشه اشاره شده است.
▪ دم کرده برگ های این گل به جای آسپرین مورد مصرف قرار می گیرد.
▪ ناراحتی تنفسی از جمله گرفتگی بینی، سرفه و گلودرد را درمان می کند.
▪ جوشانده تهیه شده از ریشه خشک آن، خاصیت ملین دارد.
▪ افزودن گل های تازه و له شده آن به آب حمام سبب شادابی پوست می شود.
▪ برای رفع سردرد، پارچه ای را با جوشانده برگ یا گل بنفشه مرطوب کنید و به قسمت پشت گردن بمالید.
▪ برگ و گل آن خاصیت خلط آور دارد.
▪ در انگلستان برگ و گل آن را برای معالجه سرطان سینه و معده به کار می برند.
▪ دم کرده برگ های این گیاه برای رفع ناراحتی لثه، زخم دهان و تسکین درد سرطان موثر است.
▪ تصفیه کننده خون است و برای درمان نقرس، سرماخوردگی، آسم، زخم معده و ... موثر است.
▪ فشار خون را کاهش می دهد.
مزاج آن سرد و تر بوده و گیاهی است ملین، مسهل صفرا، خلط آور، تب بر و ضد کم خوابی. چنانچه از پودر خشک کرده گلهای آن مقدار یک مثقال خورده شود اثر مسهلی دارد اما مقدار دم کرده آن دو مثقال است که معمولاً با داروهای دیگر و یا به تنهایی خورده می شود. در ناراحتی هایی نظیر سرماخوردگی، سینه پهلو،آنفلوآنزا و تبهای گرم مزاج دیگری مانند تب گلودرد، ذات الجنب، ذات الریه، زکام های گرم مزاج وخشونت شش ها می توان گل بنفشه را با تخم کاهو و تخم خشخاش و بارهنگ از هرکدام دو مثقال گرفته و دم کرده و آب صاف کرده آنرا میل نمود. برای دفع صفرا بنفشه را با آلوی زرد جوشانده و می خورند. برای مداوای اسهال های صفراوی یک مثقال شیر خشت و سه مثقال از پودر گل بنفشه را مخلوط کرده و در مدت دو روز و روزی دوبار می خورند.